RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

У Києві попрощалися з ветераном АТО, який підпалив себе на Майдані: фото відео

У центрі Києва, на Майдані Незалежності, пройшла церемонія прощання з бійцем ООС та ветераном АТО Миколою Микитенком, який в ніч на 11 жовтня підпалив себе.

Про це повідомляє "Суспільне".

"Остання сторіз, яку він виклав у Facebook, була з цього місця, де він здійснив самопідпал. Він сфотографував Стеллу і написав: "Зараз 03:25. Я просто хочу, щоб Україна була незалежною". Я думаю, він хотів бачити її саме незалежною від зовнішніх і від внутрішніх ворогів", - розповіла його донька Юлія.

За її словами, після самопідпалу і смерті батька з нею не зв'язувався ніхто з представників влади, контактували лише волонтери, активісти та побратими. Лише КМДА дала дозвіл на проведення прощання на Майдані.

Вона додала, що її батька не влаштовувала політика розведення українських позицій на Донбасі, яка "взагалі не є припустимою, особливо для людей, які проливали кров і втратили своїх братів і сестер".

Він непокоївся ситуацією в Україні та ставленням влади до волонтерів та ветеранів.

Нагадаємо, що 49-річний військовослужбовець Микола Микитенко облив себе запальною сумішшю на Майдані Незалежності та підпалив у ніч з 10 на 11 жовтня. Його доправили до лікарні з 97% опіків тіла.

Нагадаємо, в мережі опубліковано відео самоспалення в центрі Києва, яке скоїв чоловік в ніч на неділю, 11 жовтня.

Як повідомляв "Апостроф", 26 лютого на вулиці Банковій прямо під стінами Офісу президента України чоловік вчинив самопідпал.