RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Андрій Крищенко розповів про кількість адмінпротоколів і попередив про наслідки порушення карантину

Упродовж останніх двох діб правоохоронці здійснили перевірку 531 об’єкту та притягнули до адміністративної відповідальності 53 особи. З початку пандемії працівниками структурних підрозділів столичної поліції складено 4 125 адміністративних матеріалів за правопорушення у цій сфері, 1 121 протокол на юросіб за порушення карантинних обмежень. 3 374 адміністративних матеріалів направлено до суду, Судами накладено штрафних санкцій на правопорушників більш як на один мільйон гривень.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Києва.

Упродовж останніх двох діб перевірено 531 заклад госпдіяльності, у 53 випадках виявили порушення карантинних обмежень, за не виконання вимог ст. 44-3 (порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення складено адмінпротоколи, зі штрафами від 34 до 170 тисяч гривень.

В поліції нагадують, що в Україні продовжено адаптивний карантин до 31 грудня. Відповідно до протоколу № 39 від 23.10.2020 позачергового засідання Державної Комісії ТЕБ та НС у Києві з 00:00 год. 26.10.2020 продовжено "помаранчевий" рівень небезпеки поширення COVID-19. У зв’язку з цим заборонено проведення дискотек, роботу нічних клубів, діяльність закладів громадського харчування із організацією дозвілля, роботу після 22 та до 7 години суб’єктів господарювання з надання послуг харчування без організації дозвілля, крім доставки замовлень та замовлень на винос.

"Звертаюся до керівників розважальних закладів, які всупереч обмежень вдаються до хитрощів та організовують у закладах закриті вечірки з обмеженим доступом. Такі факти не залишаться поза увагою правоохоронців. За порушення санітарних правил щодо запобігання інфекційним хворобам передбачена кримінальна відповідальність за ст. 325 КК України. За погодженням з процесуальними керівниками прокуратури ми будемо проводити усі можливі невідкладні процесуальні дії, аби задокументувати такі факти та притягнути винних до відповідальності. Підрозділами столичної поліції уже розслідується вісім таких кримінальних проваджень", - наголосив начальник поліції Києва Андрій Крищенко.

Працівники поліції заявили, що і на далі будуть здійснювати контроль за дотриманням протиепідемічних заходів, і закликали громадян не порушувати карантинних обмежень, використовувати засоби індивідуального захисту та дотримуватися соціальної дистанції, аби не наражати себе та оточуючих на небезпеку.