RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Біля ринку "Столичний" у Києві пройшов мітинг: учасники вважають його власників причетними до спонсорування бойовиків, відео

Біля ринку "Столичний" у Києві пройшов мітинг. Активісти закликали до його бойкоту через те, що нинішні власники в особі людей Юрія Іванющенка ("Єнакіївського") можуть бути причетними до фінансової підтримки сепаратизму на сході України.

Про це повідомляє "Прямий".

Як відзначили представники Координаційної платформи учасників Революції гідності, вони не прагнуть до того, щоб ринок був закритий. Однак закликають українців не купувати і не продавати на ньому товари.

Активісти роздають покупцям "Столичного" листівки, в яких пояснюється, куди йдуть кошти. Володіючи інформацією, кожен сам визначиться, чи користуватися послугами ринку.

За інформацією активістів ГО "Стоп корупція", кінцевими власниками ринку є чотири людини з близького оточення президента-втікача Віктора Януковича. А саме - Юрій Іванющенко, Іван Аврамов, Армен Саркісян і Рустам Абдукадиров.

Журналісти-розслідувачі встановили, що ще в жовтні 2012 року ці люди за допомогою рекету заволоділи ринком. Сьогодні вони живуть в Росії і є її громадянами.

Нещодавно кредитори, які надавали значні кошти на розвиток ринку подали позов до Київського господарського апеляційного суду на директора ринку з вимогою повернути кредитні ресурси.

Як повідомляв "Апостроф", 24 листопада під посольством США в Києві влаштували акцію протесту проти зовнішнього втручання в українську політику.