RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

У Києві торгували довідками про відсутність коронавірусної хвороби: всі подробиці, фото

Двоє шахраїв в Києві організували торгівлю фальшивими довідками про відсутність захворювання на коронавірус - за 550 гривень замовник отримував документ з підробленою печаткою одного зі столичних медичних центрів.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці поліції Києва.

Клієнтів шахраї підшукували через оголошення на одному з інтернет-сайтів.

Про їх діяльності в поліцію повідомило керівництво одного зі столичних медичних центрів. Виявилося, що використовуючи ім'я їх центру, видаються підроблені довідки.

Поліцейські встановили, що порушники за допомогою месенджерів і на особистих сторінках в соціальних мережах рекламували послуги з надання довідок про відсутність у людини коронавірусної хвороби. При цьому замовники не проходили лабораторних досліджень, а документ отримували поштою після оплати на "підставну" банківську картку.

Слідчі встановили, що нелегальний бізнес організувала 55-річна громадянка іншої держави і її співмешканець - 48-річний киянин. За їх місцем проживання провели обшук, під час якого вилучили підроблені бланки і печатки з реквізитами відомої столичної фірми.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 358 (підробка документів, печаток, штампів та бланків, їх збут або використання) УКУ. Санкція статті передбачає до п'яти років позбавлення волі.

Як повідомляв "Апостроф", на початку пандемії коронавірусу шахраї продавали українцям "чарівні" таблетки від Covid-19.