RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Покриття Цифрової мережі Т2 більше 95% - Центр радіочастот закінчив вимірювання у Волинській області

Протягом трьох літніх місяців Державним підприємством "Український центр радіочастот" (УДЦР) у Волинській області проводились вимірювання зони покриття цифрового телебачення, які свідчать, що 95% населення області має можливість доступу до цифрової мережі Т2.

Про це повідомляє "ДТ" з посиланням на прес-службу ТОВ "Зеонбуд".

Ці вимірювання УДЦР проводив за офіційним замовленням телеканалів 1 + 1 та Інтер, а також за дорученням міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва. УДЦР ще на початку вересня направив результати вимірювань каналам-замовникам, але вони їх досі так і не оприлюднили.

"Ми змогли отримати, не без проблем, результати вимірювань виключно завдяки тому, що відповідно до вимог Закону України "Про метрологію та метрологічну діяльність" Центр радіочастот зобов’язаний надати їх ТОВ "Зеонбуд", як оператору цифрової мережі.

Після аналізу отриманих результатів стало зрозуміло чому телеканали 1+1 та Інтер блокують оприлюднення результатів вимірів, адже виміри УДЦР чітко показали, що 95% населення Волинської області має можливість доступу до цифрової мережі Т2. І це в той час, коли технічні служби цих телеканалів та цілий ряд "незалежних" експертів неодноразово публічно наголошували , що Волинська область є однією з найбільш проблемних в Україні з точки зору покриття цифровим телебаченням.

Такий результат вимірювань вважається надзвичайно позитивним для цифрової мережі Т2, адже вимірювання проводились за умови наявності радіозавад від діючих передавачів аналогового телебачення, а фахівці УДЦР неодноразово робили заяви на робочих нарадах про те, що після відключення аналогового телебачення покриття цифрової мережі покращиться ще на 20%", - йдеться в заяві прес-служби.

Також наголошується, що вимірювальне обладнання Центру радіочастот мало показники на 4-6 децибел гірше, ніж це передбачено встановленою методикою, що рівносильно зниженню потужності передавачів в 4 рази. Тобто, фактичне покриття має ще значно кращі показники.

"Таким чином, проведені УДЦР вимірювання остаточно підтвердили те, що ТОВ" ЗЕОНБУД "декларує з 2011 року - цифрова мережа Т2 є найбільшою мережею ефірного телебачення в країні і її покриття складає більше 95% населення України", - заявили в "Зеонбуд".

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СуспільствоМедіа
Теги: