RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

Всі новини

Стало відомо про мільярдний ультиматум глави Громадського ТБ

Національна громадська телерадіокомпанія України закриє свої регіональні філії в разі недофінансування в 2019 році.

Про це повідомив в ефірі "Українського радіо" голова правління НСТУ Зураб Аласанія.

"Будемо чекати до 15 грудня, коли Верховна Рада остаточно проголосує (за держбюджет 2019 року - "Апостроф"). Якщо це буде менше 1 млрд грн, тоді мова на повному серйозі йде про закриття регіональних філій. Іншого виходу просто немає", - підкреслив він.

Керівник Громадського мовника зазначив, що з 1,8 млрд грн фінансування, передбаченого для НГТУ за законом про суспільне мовлення, на даний момент в бюджеті на 2019 рік передбачається всього 1,017 млрд грн, при цьому є шанси, що і ця сума буде скорочена.

Крім цього, за прогнозами Аласанії, заборгованість НСТУ за цей рік, прогнозована в розмірі 230 млн грн може перейти на наступний рік, урізавши доступне НСТУ фінансування.

"У зв'язку з цим бюджет" Громадської "в 2019 році може бути навіть менше, ніж в 2018 році", - зазначив він.

Аласанія також заявив, що на сьогоднішній день у керівництва НСТУ вельми песимістичні очікування щодо другого читання проекту держбюджету.

Як повідомлялося, в розподілі видатків державного бюджету України на 2018 рік для НСТУ передбачено 776 млн грн, що не покриває поточних операційних витрат компанії до кінця 2018 року.

У вересні НСТУ звернулося до керівного складу компанії, а також до співробітників центральної дирекції з проханням скористатися відпусткою без збереження заробітної плати строком на 8-15 днів через критичне дефіциту коштів на рахунках компанії, які виникли в наслідок бюджетного недофінансування в 2018 році.

НСТУ також неодноразово заявляло про недостатнє фінансування роботи громадського мовлення в 2018 році.

Як повідомляв "Апостроф",у липні кілька сотень осіб під стінами телецентру вимагали відставки голови НСТУ Зураба Аласанії.