RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

ZIK спростував звинувачення в "тісному співробітництві" з адміністрацією Порошенка

Телеканал ZIK спростував закиди щодо "тісної співпраці" з Адміністрацією Президента України, які з’явилися у ЗМІ після ефіру програми Vox Populi з першим заступником секретаря Ради національної безпеки та оборони Олегом Гладковським.

Про це йдеться в прес-релізі, опублікованому на сайті телеканалу ZIK.

"Щодо закидів журналіста Олексія Братущака, який працював політичним оглядачем підсумкового тижневика "Перші про головне. Деталі" на ZIKу, стосовно "тісної співпраці" каналу з Адміністрацією Президента України, то керівництво ZIKу дивує, чому свою принципову позицію журналіст вирішив продемонструвати саме зараз. А не тоді, коли Олексій тільки прийшов на ZIK і каналу приписували "продаж" Вікторові Медведчуку. Або згодом – Дмитрові Фірташу", — йдеться в офіційному коментарі від телеканалу.

Неофіційно на телеканалі ZIK кажуть, що колектив здивований несподіваним демаршем журналіста Братущака. За словами джерела в редакції, колеги сприйняли вчинок Олексія як "самопіар та спробу хайпонути на резонансній темі". Мовляв, Братущак давно збирався залишити редакцію з особистих причин, і тепер гучною заявою хоче привернути до себе увагу потенційних роботодавців.

Як відомо, це вже не перший випадок за останні пару років, коли співробітники ZIKу йдуть з каналу та роблять гучні заяви щодо свого звільнення. Так було і з генпродюсером Галгисизом Гелдієвим, і з телеведучою Роксаною Руно та іншими.

Як зазначається у прес-релізі, стосовно комерційної співпраці телеканалу ZIK не тільки з Блоком Петра Порошенка, а й з іншими політичними партіями, то розміщення матеріалів передвиборної агітації здійснюється виключно на підставі угод з кандидатами на Пост Президента України та обов’язково здійснення попередньої оплати використання ефіру каналу за рахунок коштів виборчого фонду кандидата. Іншого чинним законодавством не передбачено.

"Телеканал ZIK залишається рівновіддаленим до всіх політичних сил. Для тих, хто є поза ефірним "пулом" тих чи інших каналів через свою політичну позицію, ZIK є завжди відкритим", — сказано в офіційній відповіді на звинувачення на адресу редакційного колективу.

Нагадаємо, у четвер 28 лютого журналіст Олексій Братущак написав у блозі на "УП" що прийняв рішення звільнитися з телеканалу ZIK через начебто співпрацю керівництва каналу з чинною владою.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СуспільствоМедіа
Теги: