RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Все просто лише в теорії: стало відомо про проблеми при прийомі в школи за новими правилами

У переліку документів, які необхідно офіційно надати при зарахуванні до школи в Україні за новими правилами, значаться тільки свідоцтво про народження дитини та довідка 086-1/о, але все просто лише в теорії, на практиці можуть бути проблеми.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

Так, складності можуть виникнути з формою 086-1/о "Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов'язкового медичного профілактичного огляду".

За словами батька майбутнього першокласника Андрія Плахотнюка, потрібно пройти медогляд, принести його результати дільничному лікарю, і дільничний вже виписує довідку.

"У медогляді мінімально чотири лікаря, але запис до лікаря - тільки по електронній черзі, а електронна черга розписана приблизно на місяць вперед, а нам протягом тижня-двох вже потрібно принести довідку про медогляд. Виходить, реформа охорони здоров'я збіглася з реформою Міносвіти, і вони не стикуються за часом. Відразу потрапити на прийом до лора, щоб встигнути пройти медогляд до дедлайну подачі документів, можливості немає", - сказав він.

Плахотнюк додав, що в підсумку потрібно йти в платну лікарню і там проходити медогляд.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": У перший клас за новими правилами: що потрібно знати українцям, які віддають дітей до школи.