RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Пиво після вина: вчені відповіли на ключове "алкогольне питання"

Вчені розвіяли популярний міф про те, що вино краще пити після пива - в іншому випадку піде сильне похмілля. Насправді похмілля виникне в будь-якому випадку.

Про це повідомляє BBC.

Результати експерименту, влаштованого німецькими вченими, показали, що послідовність, в якій люди п'ють алкогольні напої, не має ніякого значення для похмілля.

Більш того, силу похмілля неможливо спрогнозувати ні за віком, ні за масою тіла, ні з попереднього досвіду споживання алкоголю.

"Єдиний спосіб дізнатися, наскільки сильним буде ваше похмілля - зрозуміти, наскільки ви сп'яніли і будете вас нудити", - пояснив доктор Йоран Кьохлінг.

Дослідники взя 90 волонтерів віком від 19 до 40 років на три групи. Першою давали випити спочатку дві з половиною пінти пива (це трохи менше півтора літрів), а потім - чотири келихи вина.

Друга група добровольців навпаки спочатку пила вино, а потім пиво. Учасники окремої контрольної групи пили тільки один алкогольний напій.

На другий тиждень експерименту обидві групи поміняли місцями, а контрольну перевели на альтернативний напій.

Добровольцям давали анкети, в яких ті самостійно могли оцінити ступінь свого похмілля. Медики контролювали стан здоров'я волонтерів навіть уві сні. Зрештою було встановлено, що послідовність, з якою людина змішує вино з пивом, жодним чином не впливає на силу похмілля.

"Якщо ви самі відчуваєте, що ви сильно сп'яніли і при цьому вас нудить, то швидше за все похмілля буде сильним. І це - єдиний спосіб спрогнозувати, що чекає вас на наступний день", - розповіли вчені.

Результати дослідження оприлюднені в журналі American Journal of Clinical Nutrition.

Як повідомляв "Апостроф", раніше вчені виявили "вимикач" смертельної хвороби.