RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

​NASA створює "м'яких" космічних роботів: опубліковано відео

Два стажера з NASA входять до складу наукової групи, що працює над створенням "м'яких роботів", які можуть бути використані для дослідження об'єктів, що знаходяться за межами земної орбіти.

Про це повідомляє news.finance.

До числа таких об'єктів можна віднести Місяць - наступну важливу мету для дослідження астронавтами NASA.

Перевага м'яких роботів полягає в їх гнучкості, а також в тому, що вони в певному сенсі краще адаптуються до нових умов.

М'які роботи рухаються подібно до живих організмів, що розширює можливості їх переміщення - так, наприклад, вони можуть без праці стиснутися до відносно невеликих розмірів. Стажери Чак Салліван (Chuck Sullivan) та Джек Фіцпатрік (Jack Fitzpatrick) працюють в Дослідницькому центрі Ленглі NASA в м Хемптон, штат Вірджинія, США, над створенням актуаторов для м'яких роботів. (Актуаторами називають компоненти, що управляють рухомими частинами робота.)

"Приведення в рух м'якого робота заснована на зміні властивостей матеріалу, з якого він виконаний. Плоский шматок гуми, наприклад, може прийняти форму пальця. Розробка конструкції цих роботів знаходиться на ранньому етапі і ще далека від випробування в умовах космосу, однак стажисти вже зараз намагаються зрозуміти, як можна буде використовувати ці актуатори в реальних космічних місіях", - сказав Фіцпатрік в зробленій заяві.

Салліван і Фіцпатрік створюють актуатори шляхом 3-D друку ливарної форми, яку потім заповнюють силіконом або інший пружною субстанцією. Усередині готових актуаторов знаходяться спеціальні порожнини, накачування яких повітрям дозволяє в значних межах змінювати обсяг і форму деталі - подібно до того, як скорочуються і розслабляються м'язи людського тіла, пояснили стажисти.

Як повідомляв "Апостроф", Марсохід NASA Curiosity переїхав в нову частину гори Шарп на Марсі і переслав на Землю нові знімки місцевих пейзажів.