RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Вчені виявили на дні моря нову Атлантиду

У Північному морі, біля східних берегів Британії група вчених виявила сліди країни, яка височіла над рівнем моря.

Про це повідомляє видання Live Science.

Дослідженнями дна моря займалися вчені Університету Бредфорда (Великобританія). Вони провели на судні RV Belgic в експедиції 11 днів. В ході досліджень були взяті проби відкладень з дна моря. У них розпізнали скам'янілості доісторичного лісу, віком близько 10 тисяч років.

Додатковий геологічний аналіз показав, що під дном моря знаходиться шар торфу, що свідчить про наявність боліт в цих місцях. На думку вчених, такого роду місцевість могла ідеально підходити для проживання людей, тим більше, що зовсім неподалік від місця досліджень - в районі Браун-Бенк між Англією і Нідерландами були виявлені сліди невеликих доісторичних поселень. Там же знаходили човни, стародавні кістки людей, знаряддя з кременю, наконечники копій і навіть різьблені кістки.

Вчені відзначили, що аналіз зібраних проб займе кілька місяців і після можна буде судити про масштаби поселень людей в цій затонулої місцевості.

Як повідомляв "Апостроф", раніше на острові Лузон (Філіппіни) були знайдені останки як мінімум трьох раніше вимерлих людей невідомого виду, які жили більше 50 тисяч років тому.