RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

У США створили космошолом, як у "Залізної людини": фото та деталі

Компанія з США Hypergiant Industries показала шолом для космонавтів, який має дисплей, що відображає інформацію про стан тіла носія.

Про це повідомляє видання Futurism.

Представники компанії публічно повідомили про створення шолома через пресу. Відзначається, що він допоможе астронавтам отримувати більше інформації під час місій і полегшить виконання завдань. Шолом отримав назву HyperVSR, а його дисплей відображає різні дані, включаючи цілі місії і стан організму.

"Космічний простір - середовище непередбачуване, де ситуація може змінитися за кілька секунд. У такому випадку важливо максимально знизити небезпеку для космонавтів. Ми розробили шолом з тим розрахунком, щоб вони швидко отримували доступ до інформації - будь то відомості про навколишнє оточення або про їх власне тіло. Так вони зможуть швидше приймати рішення у надзвичайних ситуаціях", - пояснив один з керівників компанії Бен Ламм.

Автори розмістили на рукавичці суміжного з шоломом скафандра мітки, кожна з яких прораховує життєві показники астронавта, оповіщення про аварійні ситуації, деталі місії. Шолом розпізнає, на яку з позначок дивиться користувач, і виносить на дисплей інформацію.

Представники компанії відзначили, що робота над шоломом триває, в даний момент фахівці налаштовують програмне забезпечення. Також йде пошук замовників, які могли б зацікавитися технологією.

Як повідомляв "Апостроф", раніше компанія Hermeus повідомила про план розробити літак, який буде здатний літати зі швидкістю до п'яти махів, концепт був викладений компанією у відкритий доступ.