RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

​Стоматолог або юрист: в МОН встановили мінімальний прохідний бал на окремі спеціальності

У Міністерстві освіти і науки (МОН) розповіли, на які спеціальності встановили мінімальний прохідний бал, і які сертифікати попередніх років з ЗНО дійсні при надходженні цього року.

Про це в серії відео на сайті міністерства розповіла державний експерт в Директорат вищої освіти і освіти дорослих при МОН Анжеліка Кернична.

"Кожний вищий навчальний заклад в правилах прийому може передбачити мінімальний прохідний бал на окреме конкурсну пропозицію. Однак, є спеціальності для яких встановлено мінімальний прохідний бал, незалежно від мінімального бала вищого навчального закладу. Це стосується медичних спеціальностей "Стоматологія", "Медицина" і "Педіатрія" . З цими спеціальностями встановлений мінімальний бал - 150 балів з другого і третього конкурсного предмета. тобто, щоб подати заяву на таку конкурсну пропозицію, у вступника повинні бути сертифікат и ЗНО не менше 150 балів з біології або хімії, а також з математики або фізики", - йдеться у повідомленні.

"Також на деякі спеціальності встановлена мінімальне значення конкурсного бала. Це спеціальності галузей знань "Право", "Публічне управління і адміністрування", "Міжнародні відносини, а також для магістратури спеціальності" Фармація, промислова фармація". В цьому випадку загальний конкурсний бал вступника, тобто сума всіх сертифікатів ЗНО, помножена на вагові коефіцієнти, повинен бути не менше 130 балів", - пояснили в МОН.

Зокрема, в відео, експерт розповіла, які сертифікати попередніх років можна використовувати під час вступу цього року.

"У цьому році дійсними є результати сертифікатів ЗНО 2017, 2018 і 2019 років, крім результатів з іноземних мов. Результати ЗНО з іноземних мов дійсні за 2018 і 2019 роки. Сертифікати ЗНО різних років можна подавати в різних комбінаціях, на розсуд абітурієнта. Кількість заяв і спеціальностей залишилися такими ж, як і в минулому році. Тобто, на бюджет можна подати не більше 7 заяв, не більше ніж на 4 спеціальності. Кількість заяв і спеціальностей на контракт - не обмежується", - розповіла Кернична.

Як повідомляв "Апостроф", експертна комісія при Українському центрі оцінювання якості освіти визначила граничні бали зовнішнього незалежного оцінювання в 2019 році.