RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

У людському тілі знайшли невідому раніше вірусну "темну матерію"

Австрійські вчені виявили в крові людини нові віруси, які здатні вражати бактерії.

Про це повідомляє Naked Science.

Бактеріофаги представляють собою "вірусну темну матерію" в організмі людини. Їх дослідженням у всьому світі займаються лише кілька груп вчених. Пов'язано це з тим, що про структуру і спосіб життя бактеріофагів відомо дуже мало. Крім цього, існує дуже мало надійних і точних методів їх виявлення та аналізу.

Під час досліджень група вчених з Університету медичних наук ім. Карла Ландштейнера виявила в зразках біологічних рідин 111 піддослідних 43 бактеріофага. Один з них - з сімейства Tunavirinae - вивели вперше в історії. Він зустрічається досить часто - в кожному сьомому зразку крові.

Вчені спеціально шукали (марно) бактеріофаги, які атакують кишкову паличку. Результати виявилися б дуже важливими для медицини, бо бактеріофаги можуть передавати гени стійкості до антибіотиків.

Також була вивчена їхня реакція на дезінфікуючі засоби, що використовуються в лікарнях. Вчені з'ясували, що більшість речовин не може надійно знищити фаги.

Дослідження вчених, за їхніми словами, наближає до розуміння механізмів розвитку множинної лікарської стійкості і ролі бактеріофагів в їх активації.

Як повідомляв "Апостроф", днями науковці опублікували результати нового дослідження, в якому йдеться про створення на 3D-принтері зразка людської шкіри з кровоносними судинами, ідентичного натуральному.