RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Прототип корабля Ілона Маска вибухнув на випробуваннях: опубліковано відео

У п'ятницю, 28 лютого, в штаті Техас під час проведення випробувань вибухнув демонстратор перспективного космічного корабля Starship від компанії SpaceX.

Відповідне відео було опубліковано на Youtube-каналі "NASASpaceflight".

Інцидент стався під час заповнення апарату Starship SN1 рідким азотом.

Випробування проводили біля села Бока-Чіка, штат Техас. У якийсь момент апарат лопнув, підскочив угору, впав і вибухнув.

У листопаді минулого року щось схоже відбулося з іншим демонстратором технологій Starship - апаратом Mk1. Тоді йому відірвало верхню частину корпусу. Повідомлялося, що для запобігання таких інцидентів інженери внесли в конструкцію Starship SN1 деякі поліпшення.

Нагадаємо, Starship повинен стати другим ступенем перспективної системи SpaceX, що отримала назву Big Falcon Rocket. Її розглядають як інструмент для доставки вантажів і колоністів на Марс і до Місяця. Апарат Starship стане найбільшим в світі пілотованим космічним кораблем. Як і перший ступінь комплексу BFR, він буде багаторазовим.

Як раніше повідомляв "Апостроф", компанія SpaceX планує провести перший комерційний старт космічного корабля Starship вже в 2021 році.