RU  UA  EN

Субота, 25 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 травня

24 травня

Всі новини

У Франції розкопали стародавній некрополь з незвичайними саркофагами: фото

У місті Отьон (Бургундія, Франція) археологи розкопали ранньохристиянський некрополь, в якому виявили близько 150 поховань. У некрополі представлені різноманітні форми поховань - від великих саркофагів з пісковика до дерев'яних і свинцевих трун і могил, облицьованих теракотової плиткою.

Про це повідомляє The History Вlog.

Зокрема, з восьми свинцевих трун кілька мають незвичайну хрестоподібну конструкцію. Одна з них була поміщена в кам'яний саркофаг, який був запечатаний і залишався недоторканим протягом 1500 років. Після завершення розкопок труну відкриють для огляду.

Як вважають дослідники, вміст труни може дати нову інформацію про християнську практику поховань в пізній Стародавній Галії. В цілому, як сподіваються археологи, останні розкопки проллють більше світла на це ранньохристиянське співтовариство в Галлії.

Отен (в давнину - Августудунум) був заснований імператором Августом як столиця кельтського племені едуїв, яке було союзником Юлія Цезаря під час галльських воєн.

У першій половині IV століття в Отьоні була побудована церква Сен-П'єр-л'Естерр. До того періоду християнство вже міцно утвердилася в місті. Відомо, що єпископ Отьона Ретіцій був запрошений святим імператором Костянтином для обговорення єресі донатистів на соборі в Римі в 313 році.

Відзначається, що в Отьоні вже проводилися розкопки, які засвідчили ранньохристиянську історію цього міста. Так, в 1839 році в некрополі Сен-П'єр-л'Естерр виявили стародавній надгробний напис кінця II - другої половини IV століття.

Нагадаємо, в Ізраїлі археологи зробили несподіване відкриття - знайшли наскельні гравюри на чотирьох дольменах - гігантських похоронних спорудах.