RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Полювали як яструби: вчені розгадали таємницю стародавніх сов - відкриття вражає

Вчені завершили дослідження останків стародавньої сови, яка жила близько 55 млн років тому, і прийшли до революційних висновків щодо її природи і звичок.

Про це йдеться в матеріалі на сайті Journal of Vertebrate Paleontology.

Так, при дослідженні останків (кінцівок і частин тулуба) сови Primoptynx poliotauros, знайдених в штаті Вайомінг, США, вчені встановили, що цей птах полював вдень як яструб.

Так, група дослідників на чолі з Джеральдом Майром з Зенкенбергского музею вказала на форму пальців на лапах птаха - її задній і другий пальці були явно довшим за інші. Такі кінцівки ідеально адаптовані для схоплення дрібної живності в умовах "полювання з повітря" - як це роблять сучасні яструб або орел.

У той же час вчені прийшли до висновку, що цей тип сов не витримав конкуренції з більш великими летючими хижаками і тому був змушений перейти на нічний спосіб життя і ховатися в лісах.

Як повідомляв "Апостроф", раніше група палеонтологів з Австралії оголосила про відкриття невідомого раніше роду викопного невеликого сумчастого лева. Раніше він був неправильно класифікований.