RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

До Землі летить астероїд в два рази більший від піраміди Хеопса - NASA

В Американському аерокосмічному агентстві (NASA) зафіксували астероїд розміром вдвічі більший від піраміди Хеопса, який наближається до Землі.

Про це з посиланням на NASA повідомляє видання The Mirror.

Очікується, що гігантський небесний об'єкт пройде через земну орбіту близько 15:30 за східним поясним часом (11:30 за київським часом) в неділю, 6 вересня. Відповідно до звітів, астероїд досягає 270 метрів в ширину і 886 футів у висоту. Таким чином цей астероїд в два рази більший від легендарної єгипетської піраміди Хеопса в Гізі.

Масивний астероїд було класифіковано як астероїд Аполлон, тому що він перетинає орбіту Землі. Вперше він був помічений астрономами десять років тому і отримав назву 465824 (2010 FR).

Вчені з Центру вивчення навколоземних об'єктів (CNEOS) стверджують, що, як і багато інших астероїдів, що пролітають поруч з нашою планетою, цей небесний об'єкт не становить загрози.


Незважаючи на те, що подібні астероїди нешкідливі через свою відстань від Землі, вони можуть підійти ближче, ніж очікувалося, через гравітаційного тяжіння інших планет, що може привести до зміни траєкторії їх орбіти. Крім того, так званий ефект Ярковського може зрушувати орбіту астероїда. Зміна орбіти відбувається, коли астероїд поглинає сонячне світло, а потім повторно випромінює цю енергію у вигляді тепла або випромінювання.

"Іноді на орбітальні траєкторії астероїдів впливає гравітаційне тяжіння планет, що призводить до зміни їх траєкторії. Вчені вважають, що випадкові астероїди або фрагменти від більш ранніх зіткнень врізалися в Землю в минулому, зігравши важливу роль в еволюції нашої планети", - заявили в НАСА.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в NASA викликав занепокоєння астероїд, який 16 серпня пролетів поруч із Землею.