RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Археологи знайшли загадкову гробницю "принца" з жінками: тіла розташували, як стрілки годинника

У Німеччині під час будівельних робіт на землі, яку готували під птахофабрику, виявили могилу німецького лорда або принца, який жив 1500 років тому під час Великого Переселення Народів. З ним були поховані шість жінок.

Про це повідомляє The Times.

Поховання, явно належить високопоставленому чоловіку, проте вчені до цього часу не знайшли його останки. Вони припускають, що прах може перебувати в бронзовому котлі в центрі гробниці, яка має розміри близько 4 на 4 метрів. Котел відправили в лабораторію для дослідження.

Котел був оточений останками шести жінок. Їх тіла лежали як стрілки годинника навколо котла. На думку вчених, жінки могли бути наложницями або вдовами похованого там чоловіка. Проте залишається неясним, чи були вони вбиті для поховання або принесли себе в жертву.

Там же знаходилися останки одинадцяти тварин, в тому числі великої рогатої худоби, коней і собак. Також за межами основної гробниці були знайдені ще 60 інших могил.

Згідно з попередніми оцінками, поховання датується 480-530 роками нашої ери, періодом після падіння Римської Імперії, коли багато германських племен, такі як гуни, вторглися на території, які більше не перебували під захистом Риму.

Серед іншого, в могилах були знайдені скляна прикрашена чаша, кілька срібних позолочених затискачів для одягу, меч і щит із заліза, а також золота монета Східного римського імператора Зенона близько 480 року.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Японії археологи виявили страшне поховання - понад 1 500 тіл були сплюснуті в крихітних круглих могилах.