RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Археологи виявили загадкове поховання воїна, що жив 1 500 років тому: фото і відео

У Великій Британії на полі в Беркширі поблизу Марлоу археологи виявили останки англосаксонського воїна, якого назвали "грізним воїном''. Вчені заявили, що воїн жив у 6 столітті нашої ери.

Про це повідомляє Daily mail.

Поховання воїна залишалося невідкритим понад 1400 років, поки його не знайшли в 2018 році Сью та Міч Вашингтон за допомогою металошукача на вершині пагорба. Разом з останками воїна виявили вишукано прикрашені ножни, декілька дорогих предметів розкоші, списів та скляних посудин.

Дослідники кажуть, що це було перше подібне відкриття в басейні середини Темзи - області, яку експерти не часто досліджують на відміну від Верхньої Темзи та Лондона.

Після виявлення могили "грізного воїна" археологи з Університету Редінга та місцеві волонтерські групи в серпні цього року провели двотижневі розкопки місця.

Фахівець з ранньовічної археології доктор Габор Томас сказав, що воїн був високим і міцним у порівнянні з чоловіками того часу, додавши, що "він був би вражаючою фігурою навіть сьогодні".

"Характер його поховання та місце з видом на Темзу свідчать про те, що він був шанованим лідером місцевого племені", - пояснив Томас.

За словами науковця, знахідка дійсно є унікальною - вони очікували знайти "якесь англосаксонське поховання", але її вік і значимість перевершили всі очікування археологів.

Як повідомляв "Апостроф", під час презентації знахідок, зроблених під час розкопок в комплексі Саккара під Каїром (Єгипет), археологи відкрили один із саркофагів і показали мумію, яка в ньому знаходилася.