RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У Туреччині "чорні археологи" випадково знайшли саркофаг з портретом Медузи Горгони: фото

У Туреччині мисливці за скарбами незаконно відкопали 2500-річний саркофаг з портретом Медузи Горгони.

Про це повідомляє Daily News.

"Чорні археологи" орудували в західній провінції Айдин недалеко від міста Афродісіас. Повідомлення про це отримала жандармерія, яка почала операцію по затриманню злочинців. За допомогою дронів вони помітили групу, яка блукала там.

Також жандарми помітили розкопки в одному з оливкових гаїв. Зовні лежав саркофаг, який відноситься до римського періоду. Відзначають, що таких саркофагів в даному регіоні може бути набагато більше. Винні в нелегальних розкопок до сих пір не встановлені.

На знайденому саркофазі помітили рельєфи Медузи. Такого зображення не бачили ні на одному раніше виявленому саркофазі.

Директор по культурі і туризму провінції Умут Тунчері сказав, що похована людина в саркофазі була одним з вищих керівників регіону.

Медуза Горгона (з грецької - захисниця, повелителька) - найбільш відома з трьох сестер горгон, чудовисько з жіночим обличчям і зміями замість волосся. Її погляд перетворював людину в камінь. Згідно міфології була вбита Персеєм.

Як повідомляв "Апостроф", в Єгипті археологи виявили стародавню гробницю, яку захопив для свого поховання жрець вахти, що служив при третьому фараоні П'ятої династії 4500 років тому.