RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

На виборах ректора НАУ переміг Максим Луцький із результатом 63,9% голосів

У першому турі виборів ректора Національного аваційного університету, який відбувся 28 січня, переміг доктор технічних наук, професор Максим Луцький.

Про це з посиланням на сайт університету повідомляє "Українські новини".

Зазначається, що загальна кількість виборців, внесених до списків, склала 2711 чоловік, явка виборців - 2423 людини (89,3%).

Максим Луцький отримав 1733 голосів (63,9%), Рімвідас Хращевський - 393 голоси (14,5%), Павло Борсук - 161 голос (5,9%). Не підтримали жодного кандидата - 112 виборців (4,1%).

У НАУ зазначають, що на всіх 15 виборчих дільницях за процесом голосування стежили спостерігачі від кандидатів, МОН, громадських організацій та ЗМІ. На кожній дільниці відбувалася відеофіксація.

"Скарг на порушення виборчого процесу, як від учасників голосування, так і спостерігачів не отримано", - уточнюється в повідомленні.

Протоколи виборчих комісій з виборів ректора НАУ оформлені і направлені в Міністерство освіти і науки України.

Максим Луцький раніше працював проректором НАУ, був народним депутатом України 5 і 6 скликань. Очолював свого часу Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти.

Попередній ректор НАУ Володимир Ісаєнко був звільнений з посади в жовтні минулого року. Відповідне рішення кадрової комісії МОН одноголосно підтримала Наглядова рада НАУ.

Як пише ЗМІ, Ісаєнко "є фігурантом кримінальних проваджень і ряду корупційних скандалів, зокрема, зарахування іноземних студентів в НАУ. Відповідна схема "заробітку" на іноземцях реалізовувалася, за часів його каденції, через фірму, що належала особистому раднику Ісаєнка. Крім того, як повідомляв депутат ВР Богдан Торохтій, Ісаєнко за рахунок вузу придбав собі мікроавтобус, вартістю 3,6 млн грн".

Напередодні, екс-ректор намагався заблокувати процедуру проведення виборів в НАУ та відновитися на посаді через суд. Однак як кажуть на сайті вишу, Шостий апеляційний адмінсуд прийняв рішення про незаконність будь-яких претензій звільненого Ісаєнка до МОН та самого університету.