RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Археологи виявили в Туреччині мечі, яким 1,5 тис. років - їх використовували стародавні римляни: фото

Група археологів з Гарвардського художнього музею та Університету святого Томаса натрапили на древній будинок з настінними розписами, яким, як мінімум, 1500 років.

Про це пише видання Live Science.

Незвичайний будинок був знайдений в Туреччині під час розкопок.

За словами фахівців, цей древній будинок, вік якого сягає, як мінімум, 1500 років, був прикрашений настінними розписами і теракотової плиткою з відбитками лап цуценят.

Незважаючи на те, що візерунки на підлозі і стінах могли здатися легковажними, при дослідженні фахівці з музею також виявили п'ять мечів, які зазвичай використовували стародавні римляни. Довжина таких клинків перевищувала 50 сантиметрів.

Також фахівці до довгих мечів знайшли пряжки з малюнком на військову тематику, і свинцеву печатку, яку могли використовувати для офіційних документів. Як стверджують дослідники, такі знахідки, а також центральне розташування будинку в стародавньому місті Сардисі, дозволяє припустити, що його власниками були військовими або представниками цивільної влади.

Стародавній будинок використовувався протягом 200 років, перш ніж на початку 7-го століття він був зруйнований потужним землетрусом.

Раніше ми розповідали, що археологи в Туреччині знайшли унікальні фігурки віком 2000 років.