RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Вчені відтворили реалістичний вигляд предків людини, що жили 2,5 млн років тому: фото

Міжнародна група вчених реконструювала двох відомих древніх предків людини - модель Люсі і дитини Таунг, щоб виправити "расистські та жінконенависницькі" спотворення, що виникли раніше.

Про це пише Daily Mail.

Моделі Люсі і дитини Таунг були зроблені з силіконових зліпків з пігментацією шкіри і окремими волосками, ретельно нанесеними вручну. Дослідники прагнули створити максимально реалістичні реконструкції зразків, засновуючи свої конструкції виключно на даних і провідних теоріях.

Це, на думку міжнародної групи експертів, давно назріло, оскільки попередні спроби візуалізувати наших предків призвели до суперечливих висновків, часто заснованих на стереотипах і упередженнях, що вкорінені в "расистських і женоненависницьких ідеях".

Люсі і дитина Таунг - добре збережені особини різних вимерлих видів гомінинів, які були виявлені в Африці в 1974 і 1924 роках відповідно.

Автор дослідження доктор Руї Діого з Університету Говарда описує одну помилку, яка спотворила громадську думку про наших вимерлих предків.

Багато зображень Люсі, як правило, показують її одну в великий савані зі своїм "чоловіком" і одним або двома дітьми, в той час як наявні дані говорять, що така концепція невеликої сім'ї насправді є дуже недавньою конструкцією людської історії.

Люсі - доросла жінка виду Australopithecus afarensis, яка була знайдена в Ефіопії і, як вважають, жила близько 3,2 мільйона років тому. Її останки зберігаються в Національному музеї Ефіопії в Аддис-Абебі, і їх зліпки виставлені на огляд.

Дитина Таунг була представником виду Australopithecus africanus, яка померла у віці трьох років і жила на території нинішньої Південної Африки близько 2,5 мільйонів років тому. Був виявлений тільки череп, і зараз він зберігається в Університеті Вітватерсранда в Йоганнесбурзі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше вчені вивчили останки предка людини, які назвали Little Foot ( "Маленька нога"), що жив 3,6 млн років тому, і зробили важливе відкриття.