RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Вчені розповіли про дивну знахідку, яка підтверджує правдивість Біблії: фото

Том Мейєр, професор біблійних досліджень в Біблійному коледжі та аспірантурі Шаста в Каліфорнії (США), заявив, що одне з археологічних свідоцтв на підтримку біблійного оповідання було виявлено в Галілейському морі в кінці 1980-х років.

Про це повідомляє видання Express.

Галілейське море (відоме як Тіверіадське озеро) знаходиться на північному сході Ізраїлю між Голанськими висотами і регіоном Галілея. Географічно це найнижче прісноводне озеро на Землі і друге за висотою після Мертвого моря.

А в Біблії сказано, що це місце пов'язане з життям Ісуса і багатьма чудесами. В Євангеліях від Матвія, Марка і Іоанна описана сцена, де Ісус був помічений, коли йшов по воді.

Люди почали шукати різні артефакти в озері після масштабної посухи, яка була в Ізраїлі майже 40 років тому 1985-1986 роках). Тоді великі ділянки дна Галілейського моря виявилися на виду, що привернуло увагу. Там жителі найближчих поселень наткнулися на вражаюче відкриття: слабкий контур човна, що потопав в бруді. Уламки перевезли в музей, де їх упакували в поліуретанову оболонку, щоб не пошкодити.

"Там було побудовано консерваційний резервуар для зберігання човна до тих пір, поки не вдасться зняти поліуретанову оболонку і обробити човен, щоб він міг бути виставлений на загальний огляд", - сказав Мейєр.

Судячи з конструкції човна, експерти датують відкриття між першим століттям до нашої ери і кінцем першого століття нашої ери. Том Мейєр сказав, що човен плавав по Галілейському морю за часів Ісуса. Він відповідає розмірам, які могли вмістити 13 осіб (Ісус і 12 учнів).

"Човен Галілейського моря, швидше за все, є тим човном, про який йдеться в Євангеліях у зв'язку з численними подорожами і чудесами Ісуса по Галілейському морю. Очевидно, що неможливо дізнатися, що саме цей човен зіграв якусь роль в цих знаменитих подіях, але він дозволяє нам краще зрозуміти світ Біблії і зрозуміти, що події Біблії засновані на реальності", - констатував професор.

Як повідомляв "Апостроф", в Єрусалимі (Ізраїль) знайшли стародавню печатку, яка належала пророку Ісая (749-686 рр. до н.е.).