RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

У Китаї знайшли сліди раніше невідомого виду динозавра: як він виглядав, фото

Китайські палеонтологи провели детальне дослідження 114 скам'янілих слідів динозаврів, знайдених в скелях на північному заході країни, і виявили новий вид древніх ящерів, що населяли Землю 135 мільйонів років тому.

Про це повідомляє агентство Сіньхуа з посиланням на дані Інституту палеонтології хребетних і палеоантропології Китайської академії наук

Вчені досліджували невелику територію в Джунгарській западині, де були виявлені сліди птерозаврів. Вони були чотириногими і відрізнялися від інших відомих видів. Новий вид запропонували назвати Pteraichnus wuerhoensis isp. nov., він відноситься до раннього крейдяного періоду.

Головний автор публікації за результатами дослідження, доктор Лі Ян стверджує, що різний розмір викопних слідів свідчить, що вони були залишені птерозаврами різного віку. Висока щільність на невеликій ділянці є безпосереднім доказом того, що птерозаври жили великими зграями.

"У той час в районі Урхо розташовувалися великі озера. Швидше за все, птерозаври залишили численні сліди, тому що вони ходили до озер за їжею", - зазначив китайський вчений.

Як повідомляв "Апостроф", величезні динозаври з довгими шиями могли літати з великою здобиччю в зубах завдяки особливій будові хребців.