RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

Всі новини

Палили, різали, ламали: в Папуа-Новій Гвінеї 7-річну дитину звинуватили в чаклунстві

7-річну дівчинку на ім'я Анджеліна Ендрю в Папуа-Новій Гвінеї жорстоко катували через підозри в чаклунстві.

Про це повідомляє The National.

7-річну Анджеліну більше семи годин мучила мачуха, в присутності трьох інших дітей. По всьому тілу дівчинки залишилися порізи і опіки, також переломи ніг і рук. Мачуха підкинула дівчинку в лікарню і сказала, що дитина нібито просто впала і поранилася. Жінку заарештували. Зараз Анджеліна знаходиться в лікарні міста Маунт-Хаген в провінції Західне нагір'я.

"Практика звинувачень в чаклунстві дозволяє робити гроші місцевим "глассманам", або "глассмері", якщо це жінки, тобто знахарів. Вони стверджують, що знають причини хвороб або смерті і мають силу лікувати або усувати вплив чаклунства", - сказав місцевий єпископ Джек Урам.

Це не перший випадок тортур в Папуа-Новій Гвінеї. Приблизно три тижні тому в селі Татапе помер підліток, його родичі вирішили, що причиною стали "темні сили". Вони звинуватили трьох жінок в чаклунстві і одну довели тортурами до смерті. Її тіло було знайдено на дорозі.

"У культурному плані віра в чаклунство існувала в багатьох частинах Папуа-Новій Гвінеї, але насильства раніше не було", - сказав юрист Рут Кіссе. За його словами, чаклунство не має нічого спільного з традиційними віруваннями Папуа-Нової Гвінеї і з'явилося приблизно 10-15 років тому.

Поліція зазвичай в такі справи не втручається, так званих "глассмері" по закону ніхто не переслідує.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що чоловік викопав у лісі "пляшку відьми" і пошкодував про жахливу знахідку.