RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Поруч з Україною розкопали артефакти скіфів на місці їхнього поселення: відео

У Білгородській області (РФ) недалеко від кордону з Україною археологи знайшли землянку, арабські срібні монети, частини скіфських судин і прикрас, а також багато інших артефактів.

Про це повідомляє "Мир Білогір'я".

Розкопки йдуть в Крапивенському городищі, на місці якого було велике поселення з навколишніми селами в XII - XIII століттях, що існувало до 1239 року, коли його зруйнував хан Батий.

Останньою знахідкою археологів були останки коня або корови, попередньо датовані XIII століттям. Зараз їх акуратно витягують і очищають від ґрунту. Також дослідники виявили землянку.

"Поки ми це з 100% упевненістю стверджувати не можемо, бо ми її не повністю розкопали, але судячи з її розмірів, за наявністю невеликого входу та іншим характеристикам - це саме полуземлянка", - прокоментував знахідку археолог, президент регіонального товариства любителів давньої історії Андрій Божко.

Зазначається, що розкопки Крапивенского городища почалися 17 серпня. Крім звичних керамічних виробів, дослідникам вдалося виявити понад 60 цінних артефактів, таких як рибальські снасті, частини кілець і браслетів, черепки унікальних скіфських судин, а також арабські срібні монети.

Раніше ми писали, що в Луганській області археологи виявили цікаві знахідки в скіфському кургані, яким понад 2 тисячі років.