RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Apple готує презентацію MacBook Pro з чубчиком і довгоочікувані AirPods 3: яких ще новинок очікувати

Корпорація Apple, яка у вересні представила свій новий годинник Apple Watch series 7, проведе чергову велику презентацію своїх новинок. Захід відбудеться 18 жовтня о 20:00.

Онлайн-трансляція Apple буде вестися на YouTube.

Незважаючи на те, що в цьому році Apple вже порадувала своїх клієнтів безліччю новинок, у неї ще предостатньо гаджетів і іншої продукції, яка вимагає оновлень.

У цьому матеріалі зібрані ті пристрої, які будуть показані на сьогоднішній презентації з найбільшою ймовірністю.

1. Нові MacBook Pro на ARM

Оновлення MacBook саме в жовтні вже давно стало традиційним для "яблучної" компанії. Причому в цьому році в релізі буде представлено відразу два нових MacBook Pro: з екраном 14 і 16 дюймів. 14-дюймова версія замінить MacBook Pro з дисплеєм 13 дюймів.

У ноутбуків буде новий дизайн, характерний зменшеними рамками екрану. Ходять чутки, що Apple встановить дисплей mini-LED з частотою 120 Гц, однак про це повідомило не найнадійніше джерело.

Втім цього не скажеш про інше інформатора, який в витоках себе Apple проявив себе надійним джерелом. Так, недавні чутки про те, що MacBook обзаведеться "чубчиком", схоже, виявилися правдивими.

Фото екрану MacBook Pro з вирізом опублікував користувач AnyTurtle999 китайської соціальної мережі Weibo. На фото звернув увагу мережевий інформатор DuanRui, який вже встиг себе добре зарекомендувати з витоків iPhone 13, в тому числі прогнозом зменшеною «чубчика» і фото макетів з характерною "діагональної" основною камерою. DuanRui також підтвердив, що, незважаючи на виріз в екрані, в ноутбуці буде як і раніше використовуватися сканер відбитків пальців Touch ID, а не розпізнавання особи Face ID.

Але головною особливістю MacBook Pro стане новий ARM-процесор Apple M1X (або M2).

Передбачається дві версії процесора:

  • 10-ядерний процесор і 16-ядерний графічний чіп
  • 10-ядерний процесор і 32-ядерний графічний чіп

У M1X буде 8 високопродуктивних і 2 енергоефективних ядра.

Кількість оперативної пам'яті зросте до 64 ГБ.

В результаті нові MacBook Pro будуть набагато могутнішими попередніх версій на Intel і M1.

2. Дата виходу macOS Monterey

Вже достеменно відомо, що на презентації 18 жовтня Apple повідомить точну дату релізу своєї нової операційної системи macOS Monterey.

Її тестують ще з червня 2021 року. На даний момент випущено вже 10 бета-версій.

Ймовірно, нова версія ОС вийде прямо під час старту продажів нових MacBook Pro.

3. AirPods 3-го покоління

Ймовірність виходу оновлених AirPods вельми висока. Вона розробляється вже давно і про неї ходило безліч чуток. Деякі джерела навіть стверджують, що масове виробництво нового покоління AirPods вже почалося і що перша їхня партія готова до відправки в магазини.

Дизайн AirPods 3 буде схожий на AirPods Pro, але в навушники не буде змінних амбушюр. Ємність акумулятора зарядного кейса збільшиться на 20%.

У них буде відсутній ряд ексклюзивних функцій, які є AirPods Pro. До них можна віднести активну шумозаглушення, просторове аудіо і режим спілкування. Зате в них будуть покращені низькі частоти.

Можливо, в AirPods 3 з'явиться новий процесор, але 100-відсоткової впевненості в цьому немає.

У продажу залишиться тільки версія з бездротовою зарядкою.

4. Mac mini в новому дизайні

Ймовірність виходу сьогодні становить приблизно 50%.

Оновлений Mac mini є досить таки очікуваною новинкою від Apple. У нього буде новий дизайн. Він стане тоншим, а верхня сторона буде зроблена з оргскла.

У Mac mini будуть наступні роз'єми: чотири порти USB4 / Thunderbolt 3, два USB-A, Ethernet і вихід HDMI. Також в комп'ютері з'явиться магнітний роз'єм живлення, як в 24-дюймовому iMac.

Новий Mac mini буде оснащений процесором M1X. Він замінить версію з Intel, яка до цих пір продається. Mac mini з M1 залишиться в продажу після виходу нового комп'ютера.

5. Mac Pro на ARM

Імовірність презентації цієї новинки сьогодні невисока. В Apple розробляють відразу дві версії Mac Pro. Одна з них буде зібрана в зменшеному корпусі кубічної форми. Він буде нагадувати Power Mac G4 Cube.

Для нових Mac Pro має бути створено два нових ARM-чіпа на 20 і 40 ядер. Графічні процесори теж отримають дві версії: на 64 і 128 ядер.

Реліз цієї новинки намічений на 2022 рік. Проте невеликий анонс сьогодні все ж імовірний.

Раніше ми також повідомляли про те, якими новинками порадує компанія Apple найближчим часом.