RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Facebook подав в суд на українського хакера: у чому його звинувачують

Американська компанія Facebook має намір судитися з українцем Олександром Солонченком, якого звинувачують в крадіжці даних 178 млн користувачів соцмережі.

Про це пише видання Business Insider.

Facebook подав позов до Федерального окружного суду Північного округу Каліфорнії проти громадянина України Олександра Солонченка за звинуваченнями в компіляції та продажу даних 178 мільйонів користувачів однойменної соцмережі.

У компанії стверджують, що український хакер порушив умови використання платформи, отримавши за допомогою автоматизованого методу ідентифікаційні дані та номери телефонів близько 178 млн користувачів Facebook.

У своєму позові Facebook повідомляє, що Олександр Солонченко займався незаконною діяльністю в період з 2018 по 2019 рік і паралельно продавав цінну інформацію на спеціалізованому веб-сайті Raid Forums. Адвокати компанії також надали скріншот публікації, в якій український хакер пропонує користувачам купити чужі конфіденційні дані.

"У мене також є кілька інших баз даних, списки споживачів, бази даних B2B по всьому світу, бази даних телефонів, непублічні дані FB. Будь ласка, напишіть мені в особисті повідомлення, якщо цікаво", - написав Солоченко нібито в публікації.

Facebook вимагає стягнути з Олександра Солонченка нерозголошену суму і домогтися заборони для українця щодо продажу особистих даних.

Раніше ми повідомляли про масштабний збій в соцмережі Facebook.