RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

У Данії знайшли останки дітей епохи неоліту із загадковим предметом: вчені шукають відповідь, фото

Під час археологічних розкопок у місті Хедегусене, що знаходиться в Данії, були знайдені могили чотирьох дітей, троє з яких поховані в епоху неоліту, ще одна – у бронзовому віці.

Про це повідомляє сайт Thehistoryblog.

Могили з останками дітей знайшли в кургані, що вважається великим успіхом, оскільки в період епохи неоліту та бронзової доби людей ховали просто в землю. Тільки в пізньому середньовіччі дитячі гробниці стали більш звичайним явищем в археологічних розкопках. Скелети добре збереглися, поховання трьох дітей датується приблизно 2000 р. до н.е., однієї дитини - 1700–1000 р.р. до н.е.

Діти в могилі часів неоліту були маленькими, трьом із них на момент смерті було лише три-чотири роки. Четверта дитина була трохи старшою. Єдиний могильний предмет, знайдений разом із ними, — це невеликий крем'яний кинджал. Дитину в індивідуальній могилі поховали із бронзовим браслетом.

Вчені вважають, що місце поховання було дитячим цвинтарем: “Здається, що це цвинтар, на якому ховали лише дітей. Чому так відбувалося залишається загадкою” .

Знайдені кістки дітей вилучили задля їх подальшого вивчення. Якщо вдасться отримати ДНК, дослідники зможуть визначити, чи були між померлими якісь родинні зв'язки. Також можна буде визначити, чим діти хворіли до смерті та наскільки великий інтервал між смертями. Короткий період може вказувати на епідемію.

Раніше ми писали, що італійські вчені знайшли унікальне поховання дитини.