RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Самотність шкідлива для здоров’я так само, як паління — результати дослідження

Самотність збільшує ризик передчасної смерті приблизно на 30%, а у людей з поганими соціальними відносинами також вищий ризик інсульту та серцевих захворювань.

Про це йдеться у дослідженні головного хірурга Сполучених Штатів Америки Вівека Мурті. Він розповів про свій висновок в інтерв'ю виданню Associated Press.

Читайте також: Не цікавлять чоловіків: ТОП-5 жіночих імен, яким загрожує самотність

Близько половини жителів США відчували себе самотніми. Така ситуація виникла останні десятиліття, але особливо вона погіршилася під час пандемії коронавірусу.

Ізоляція підвищує ймовірність депресії, тривоги та недоумства, його збитки можна порівняти зі шкодою від викурювання п'ятнадцяти сигарет на день.

Також лікар розкритикував соцмережу, зазначивши, що вони лише посилюють почуття самотності.

"Насправді, ніщо не замінить особисте спілкування, - каже він. - Оскільки ми все більше переходили на використання технологій для нашого спілкування, ми втратили більшу частину цього особистого спілкування. Як нам розробити технологію, яка зміцнить наші стосунки, а не послабить їх ?" - запитав Мурті.

Дослідник закликав роботодавців, школи, громадські організації, батьків та інших людей замислитись про взаємопов'язаність населення, порадивши приєднуватися до громадських груп. Потрібно відкладати смартфони, коли вони зустрічаються із друзями. Лікарі повинні вчитися розпізнавати ризик для здоров'я, пов'язаний із самотністю.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" називав жіночі імена, власниці яких залишаться самотніми.

Вас також може зацікавити:

У них не буває багато друзів: названі замкнуті знаки Зодіаку

Самота це така: Наталка Карпа відповіла на чутки про розлучення з чоловіком-військовим

Часто залишаються самотніми: які знаки Зодіаку не вміють дружити

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом "Апострофа", має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу.

Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.