Китайська Атлантида: вчені розкрили нові таємниці затопленого міста Лева, фото

У Китаї на дні озера Цяньдао поховані загадкові рештки давніх цивілізацій. Ці руїни, датовані періодом правління династій Хань та Тан, відомі як "Атлантида Китаю".

Про це повідомляє Arkeonews.

Читайте також: Було затоплено тисячі років тому: біля узбережжя Ізраїлю знайшли унікальне місто

Місто Ши Ченг (з мандаринського - "Місто Лева") навмисно затопили 1959 року заради спорудження Синьаньської греблі та супутньої гідроелектростанції. Через цей проєкт довелося перемістити 300 000 осіб та затопити понад 1300 сіл та величезних ділянок сільськогосподарських угідь. Два давні міста, розташовані в долині під горами П'яти Львів, опинилися в глибинах озера.

Вдруге цей мегаполіс вдалося відкрити 2001 року завдяки експедиції, організованій урядом Китаю задля виявлення залишків затопленого міста. Перші дайвери знайшли місце, що дивно добре збереглося, з численними спорудами, складним різьбленням, левами-охоронцями та величними арками, які і тепер вражають своєю красою.

У 2011 році міста набули статусу історичних реліквій під захистом провінції Чжецзян.

Свого часу місто Ші Ченг було ключовим центром політичної та економічної активності у східній провінції Чжецзян. Його звели під час правління династії Тан в 621 році н. е. Його площа перевищує 60 футбольних полів, прикрашених 265 арками. У місті було п'ять міських воріт та веж. Міські стіни, що збереглися, сягають шістнадцятого століття і є свідченням колишньої розкоші та впливу.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, що в Іспанії археологи виявили раніше невідоме місто епохи Стародавнього Риму.

Вас також може зацікавити:

У Польщі археологи виявили масове поховання вампірів: сотні людей були страчені

У Данії знайшли золотий скарб, який "перепише" історію Скандинавії: у чому його таємниця. Відео

У Британії виявили неймовірні поховання Стародавнього Риму: чим унікальна знахідка