RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Перемога "Реала" у Лізі чемпіонів: стало відомо про нові звершення Зідана

Завдяки перемозі над "Атлетико" в фіналі Ліги чемпіонів (1:1, 5:3 в серії пенальті) "Реал" став тріумфатором нинішнього сезону в турнірі, а його тренер, легендарний у минулому французький футболіст Зінедін Зідан вийшов на новий рівень у своїй тренерській кар'єрі.

Про це повідомляє СЭ.

По-перше, Зідан став першим французьким тренером, якому підкорився головний єврокубок. Всього це вдавалося представникам 13 європейських країн і Аргентини. По-друге, француз став у ряд великих переможців - тріумфаторів Ліги / Кубка чемпіонів в ролі футболіста і головного тренера. Раніше це вдавалося Хосепу Гвардіолі, Франку Райкарду, Карло Анчелотті, Йохану Кройфу, Джованні Трапаттоні, і Мігелю Муньосу.

І нарешті, ще один неабиякий факт: Зідану скорилася Ліга чемпіонів в перший же сезон роботи в клубі. До цього таким досягненням могли похвалитися Хосеп Гвардьола, Ґус Хіддінк, Вісенте дель Боске, Хосе Вільялонґа, Міґель Муньос, Тоні Бартон і Джо Феґан.

Нагадаємо, що "Реал" відкрив рахунок у фінальному матчі завдяки зусиллям Серхіо Рамоса на 15-й хвилині. "Атлетико" володів ініціативою ще в першому таймі, однак опонент добре діяв в обороні. Втім, на 79-й хвилині "матрасникам" вдалося зрівняти рахунок - відзначився вийшов на заміну Яннік Карраско. В овертаймі "Королівський клуб" намагався вирішити всі до настання серії пенальті, проте "Атлетико" зумів зберегти нічийний рахунок. У післяматчевих 11-метрових точніше були "вершкові", а у команди Дієго Сімеоне промахнувся Хуанфран, який потрапив в штангу.

Для "Реала" це була 11-я перемога в Лізі / Кубку чемпіонів. Примітно, що в попередній раз - в сезоні-2013/14 - "Королівський клуб" також здолав у фіналі земляків з "Атлетико". Тоді до перемоги "Реал" привів Карло Анчелотті. Додамо, що Зідан мав би залишити свій пост у випадку програшу фіналу Ліги.

Як повідомляв "Апостроф", завдяки перемозі в Лізі Європи наставник "Севільї" Унаї Емері повторив досягнення Джованні Траппатоні, вигравши три таких єврокубка.

Більше про вирішальний матчі для Зінедіна Зідана читайте у матеріалі "Апострофа" - "Реал" - "Атлетіко" - 1:1, 5:3. Хроніка фіналу Ліги чемпіонів, відео голів, онлайн