Український боксер зробив важливу заяву щодо своєї кар'єри

Український боксер Василь Ломаченко, який 11 червня нокаутував пуерториканця Романа Мартінеса і став автором унікального досягнення, зробив важливе повідомлення щодо свого майбутнього: за словами українця, він переходить в більш старшу вагову категорію.

Рішення Ломаченко передав через Твіттер його менеджер Егер Клімас.

"Я переходжу в категорію до 130 фунтів (до 58,9 кг -" Апостроф ") через більшої конкуренції та кращих перспектив в ній. Таким чином, я відмовляюся від пояса чемпіона WBO в напівлегкій вазі", - заявив Ломаченко.

Нагадаємо, що Ломаченко в аматорському боксі виступав в двох категоріях - до 57 кг і 60 кг, в яких здобув по золотій медалі Олімпійських ігор - в 2008 і 2012 роках. Боксер почав свою професійну кар'єру в кінці 2013 року, а перший титул завоював влітку 2014-го. Всього на його рахунку 7 поєдинків, один з них він провів в категорії до 58,9 кг. Завдяки перемозі українець побив недавній світовий рекорд 23-річного японця Наоі Іноуе (найлегша і другий найлегша вага - до 50,8 кг і 52,1 кг), витративши на завоювання двох титулів в різних вагових категоріях, перевершивши його на один бій.

Більше про історичну перемогу Ломаченко читайте в матеріалі "Апострофа" - "Ломаченко - Мартінес: хроніка чемпіонського бою, відео нокауту, онлайн"