Букмекери дали прогноз, хто виграє Золотий м'яч 2016

Переможцем премії "Золотий м'яч" за результатами 2016 року стане нападник Кріштіану Роналду, який разом із збірною Португалії виграв золоті медалі Євро-2016, а з "Реалом" став переможцем Ліги чемпіонів-2015/16.

Про це говорять букмекерські котирування, які проаналізував "Апостроф".

На те, що саме Роналду в четвертий раз стане володарем призу, можна поставити з коефіцієнтом 1,11. Найближчі переслідувачі португальця - француз Антуан Грізманн, команду якого і здолала Португалія в фіналі Євро-2016 з рахунком 1: 0 в додатковий час, а також аргентинець Ліонель Мессі з "Барселони" і його одноклубник, уругваєць Луїс Суарес мають приблизно однакові шанси: контора PaddyPower дає на їх перемогу коефіцієнти 8,0 і 9,0 відповідно.

Нагадаємо, що з 2016 року розіграш "Золотого м'яча" проходить за старим форматом - тільки під егідою видання France Football, без участі FIFA, проте з деякими оновленнями. Так, список претендентів збільшений з 23 до 30-ти. Також до оголошення результатів голосування, в якому тепер будуть брати участь тільки журналісти, а не капітани і тренери національних збірних з усього світу, не буде називатися трійка лідерів голосування, як було останні шість років.

Відзначимо, що зміни в визначення кращого футболіста були внесені через те, що в січні минув термін підписаного в 2010 році угоди про партнерство між FIFA і видавничою групою Amaury, якій належить тижневик, а у вересні стало відомо, що сторони не мають наміру його продовжувати .

Як повідомляв "Апостроф", напередодні було опубліковано список претендентів на Золотий м'яч-2016. На цей раз журналісти видання France Football видавали імена футболістів-номінантів поступово, що викликало певний ажіотаж серед уболівальників. Зокрема, Ліонель Мессі не відразу потрапив в заповітний список.