RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Легкоатлет з РФ розповів про допінг у російському спорті

Німецький телеканал ARD випустив новий фільм про допінг у російській атлетиці. Він присвячений переважно дискваліфікованим російським тренерам, які продовжують працювати, незважаючи на відсторонення.

В рамках фільму був показаний відеозапис, який зробив російський бігун на 1500 метрів Андрій Дмитрієв. На відео, яке датоване 12 січня цього року, дискваліфікований тренер Володимир Казарін працює з легкоатлетами - зокрема, з лідером російської збірної в бігу на 400 метрів Артуром Денмухаметовим.

"Дискваліфіковані через допінг тренери продовжують працювати, а спортсмени, які, я точно знаю, використовують допінг як і раніше тренуються. Головний тренер збірної Борзаковський знає цих людей, особисто Казаріна, у якого тренувався в клубі. Але у нього немає бажання боротися з цим явищем... Це стосується не тільки одного регіону - допінг у Росії широко поширений по всій країні", - розповів російський бігун.

Також Дмитрієв підкреслив, що Казарін, який раніше поставляв допінг спортсменам, не єдиний, хто продовжує роботу, незважаючи на дискваліфікацію.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що антидопінговий центр України приєднався до вимоги відсторонити РФ від всіх змагань.