RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Відомий український тренер підтримав ідею ФІФА змінити правила футболу

Куратор національних збірних України Мирон Маркевич прокоментував ідею ФІФА, згідно з якою пропонується внести зміни в правила футболу.

На думку 65-річного тренера, революційні ідеї не такі вже й погані, як може здатися відразу.

"Я підтримую ідею впровадження післяматчевих булітів. Вони набагато цікавіше і інформативніше, ніж пенальті. Але є одне велике питання. Яке рішення прийме суддя, якщо воротар під час булліта зіб'є з ніг атакуючого гравця? В такому випадку доведеться призначати пенальті чи виконати додатковий буліт. Якщо виберуть варіант з повторним кидком, то воротарі почнуть ловити форвардів за ноги і просто збивати їх з шляху. А загалом ідея дуже цікава", - наводить слова Маркевича "ПлюсСпорт".

Фахівець зазначив, що він особисто підтримує тимчасові видалення, а також ідею позбавити футболістів можливості спілкуватися з суддями.

"Я підтримую ідею видалення на п'ять або десять хвилин за фол останньої надії. Дуже несправедливо, коли за одне порушення дають два покарання. Подобається ідея заборонити всі розмови з арбітром всім, крім капітана. Набридли всі ці навколофутбольні речі, які відбуваються під час гри. Потрібно боротися і з симулянтами. Вони занадто часто падають, корчаться від болю навіть тоді, коли нічого не болить і цим гальмують ритм гри", - додав Маркевич.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що пройшло жеребкування відбірного циклу молодіжного ЧЄ-2019.