RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Українська легкоатлетка дискваліфікована на 4 роки за вживання допінгу

Українська легкоатлетка Людмила Олянівська дискваліфікована на чотири роки за порушення антидопінгових правил.

Таке рішення було прийнято під час засідання Виконкому Федерації легкої атлетики України, яке відбулося 31 січня, повідомляється на офіційному сайті ФЛАУ. Термін дискваліфікації Олянівської триватиме до 29 листопада 2019-го. Таким чином, усі результати спортсменки за період з 9 листопада по 30 листопада 2015 року будуть анульовані.

Сама спортсменка зазначає, що результати допінг-тесту стали для неї несподіваними.

"Ситуація досить абсурдна. Люди, які розбираються в спорті, це добре розуміють. В моїй допінг-пробі, взятій під час навчально-тренувального збору не в змагальний період, знайшли метан. Це анаболічний стероїд, який жодним чином не може допомогти у розвитку витривалості і завоювання медалей у спортивній ходьбі. Та й якщо подивитися на мене, то видно, що ні бороди, ні м'язів, як у бодибилдера, у мене і близько немає. Більш того, цей препарат минулого століття, дуже легко виявити. І треба бути повним дурнем, щоб його вживати.

Я завжди йшла на допінг-контроль дуже впевнено і спокійно, адже знала, що «чиста» і не вживаю жодних заборонених речовин. Тепер же, мабуть, буду боятися його, як вогню.

Планую я повернутися? Однозначно. Єдине, поки зовсім не знаю, як буде складатися моє життя в ці три роки, що залишилися до закінчення терміну дискваліфікації", - сказала Олянівська.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що допінг-проба "Б" російського боксера Повєткіна дала позитивний результат.