МОК довічно дискваліфікував відомих російських лижників

Міжнародний олімпійський комітет прийняв рішення довічно відсторонити від участі в змаганнях російських лижників Олександра Легкова і Євгенія Бєлова за порушення антидопінгових правил.

"Дисциплінарна комісія МОК під керівництвом Освальда після слухань визнала винними двох російських лижників - Олександра Легкова і Євгенія Бєлова - в порушенні антидопінгових правил на Олімпійських іграх в Сочі 2014 року. Результати обох спортсменів повинні бути анульовані, їм заборонено брати участь в майбутніх Олімпійських іграх. Це не включає в себе заборону на регулярні змагання, що проводяться під егідою Міжнародної федерації лижного спорту (FIS)", - йдеться в заяві адвоката спортсменів Крістофа Вішеманна.

Таким чином, Легков і Бєлов не зможуть брати участь у всіх змаганнях, які проходять під егідою МОК. Крім того, анульовано результати спортсменів. Зокрема, Легкову доведеться повернути дві медалі Олімпіади-2014.

На Олімпійських іграх в Сочі Легков виграв золоту медаль в гонці на 50 кілометрів, а також "срібло" в естафеті 4х10 км. Найкращим результатом Бєлова стало вісімнадцяте місце в гонці 15+15 кілометрів.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що 17 країн виступили за відсторонення Росії від Олімпіади-2018.