Президент федерації біатлону розповів, на що розраховувати Україні на Олімпіаді

Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак поділився своїми очікуваннями перед Олімпіадою-2018, яка пройде в Південній Кореї з 9 по 25 лютого.

Про це Бринзак розповів в ексклюзивному інтерв'ю "Апострофу".

"Це біатлон - тут може бути 5 медалей, а може бути 5 четвертих місць. Все залежить від стартового номера, від погоди, від мастила лиж, від спортсмена, як він себе почуває функціонально, чи буде здоровий. Тут є стільки моментів, які впливають на результат, що зараз давати якісь прогнози нереально.

Бігтимуть ті, хто буде сильніший на той момент. На Олімпійських іграх вже будемо дивитися. У будь-якому випадку, всі будуть стартувати, будуть контрольні старти, будемо бачити їх стан. І у нас сьогодні є 6-7 дівчат, які взаємозамінні. І кожна може замінити іншу без втрати якості для результату. Ми готуємося до Олімпіади, щоб пік був там, тому побачимо, що буде навесні", - сказав Бринзак.

"Я думаю, що ми постараємося з цих чотирьох, які у нас є, зробити результат. Хоча це не так просто, тому що всі тренуються, всі хочуть, у всіх є умови. Можливо, навіть набагато краще, ніж у нас - і з оснащенням, і лижами, і парафинами. І ми намагаємося. Бачимо за деякими гонками, що у нас лижі погано працювали, як в останній гонці, в масовому старті. Є ще резерв, який треба використовувати, щоб показати наші кращі результати", - зазначив президент ФБУ.

Також Бринзак розповів про повернення і кондиції сестер Віти і Валі Семеренко: "Дуже раді, що повернулися сестри Семеренко. Було дуже важливо зрозуміти, чи можуть вони в повному обсязі пройти ту річну підготовку, враховуючи їх мотивацію, показати результат, який може давати нам шанс боротися за медалі. Ми вже бачимо, що це у них виходить. І Віта, і Валя зараз готові відсотків на 70, але вже ми знаємо, що вони можуть боротися. І ще є час, щоб привести їх у бойовий пік функціонального стану, який повинен припасти на лютий".

У чоловічої збірної, за словами Бринзака, існує проблема з короткою лавою запасних: "У Сергія Семенова невеликі проблеми є. Зараз розбираємося з його станом здоров'я. У нього виникли проблеми, які треба вирішувати. І, на жаль, в чоловічій команді коротка лава запасних, тому кожен спортсмен у нас на вагу золота, як кажуть, щоб ніхто не захворів, тому що якраз ми розраховуємо на цю четвірку, і вже п'ятого рівноцінного для заміни у нас, на жаль, сьогодні немає".

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що українка упустила медаль на етапі Кубка світу з біатлону.