RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Біатлон на Олімпіаді 2018: велика сенсація і сльози України

Збірна України з біатлону продовжує розчаровувати своїх уболівальників. На Зимових Олімпійських іграх у Пхьончхані відбулася чергова гонка, з якою були пов'язані медальні надії України. Та на превеликий жаль, в індивідуальній гонці українки до медалей не доїхали.

Як повідомляє "Апостроф", найкраща з українок Юлія Джима посіла лише 20-те місце з двома штрафними хвилинами.

ОЛІМПІАДА 2018: ВСІ РЕЗУЛЬТАТИ 15 ЛЮТОГО

На 25-му місці фінішувала Валентина Семеренко, яка сьогодні продемонструвала жахливу швидкість на лижні. Та й ідеальної стрільби у Валі не вийшло. Вона не закрила одну мішень на останньому вогневому рубежі.

Багато промахів у Віти Семеренко та Анастасії Меркушиної. Віта з 5-ма штрафними хвилинами посіла 63-тє місце, а Настя фінішувала 70-ю з шістьма промахами.

Після гонки Меркушина розплакалася в прямому ефірі, відповідаючи на запитання журналістки про свою стрільбу.

"Я не можу нічого сказати на своє виправдання. Не розумію, що сталося. Вчора все було ідеально, я нормально відпрацювала на тренуванні і все було добре. Просто немає слів. Не думаю, що винні емоції. Це якась помилка і я не можу її знайти. Пристрілка була ідеальною, а чому не йде в гонці, я просто не розумію", - сказала в сльозах Настя Меркушина.

Валентина Семеренко лише підкреслила, що виходила на гонку абсолютно не готовою, але брала участь лише тому, що це Олімпіада.

"Не думаю, що результат такий через те, що я довго цілилась. Якщо людина не готова, то навіть мінус один промах не допоможе. Чесно, не було просто сил, настільки втомилася після спринту. Знову хворобливий був стан. Виходили на старт тільки тому, що це все ж Олімпійські ігри", - сказала Валя після закінчення гонки.

Хто винен у провалі українок - належить розібратися після Олімпіади. А попереду у нас мас-старт і дві естафети, в яких українки ще поборються за медалі.

ШВЕДСЬКА СЕНСАЦІЯ

Якщо відкинути результати українок, то гонка пройшла в захоплюючій боротьбі і завершилася величезною сенсацією. Олімпійське "золото" завоювала 22-річна шведська біатлоністка Ханна Еберг, яка до сьогоднішнього дня напевно і не мріяла про олімпійську медаль. Ханна ідеально відпрацювала на усіх чотирьох вогневих рубежах і показала пристойну швидкість, що дозволило їй стати олімпійською чемпіонкою.

Але варто зазначити, що Еберг, яка ніколи раніше завойовувала медалей в особистих гонках навіть на етапах Кубка світу, підійшла до Олімпіади в дуже хорошій формі. У спринті вона була сьомою, а в персьюті фінішувала п'ятою.

"Срібло" виборола Анастасія Кузьміна. Словацька біатлоністка настріляла дві хвилини штрафу, які ліквідувала за рахунок найкращої швидкості в гонці. Це друга срібна медаль Кузьміної в Пхенчхані.

Бронзу завоювала дворазова чемпіонка ОІ-2018 німкеня Лаура Дальмайер. Припустившись одного промаху на першому рубежі, Лаура більше не помилялася. У боротьбі за "бронзу" Дальмаєр випередила співвітчизницю Франциску Пройсс.

Провалили гонку білоруска Дар'я Домрачова і "фінська ракета" Кайса Макаряйнен. У Кайси три промахи і 13-те місце, а Дар'я настріляла 4 штрафних хвилини, посівши 27-ме місце.

ОЛІМПІЙСЬКІ ІГРИ-2018

Біатлон. Жінки. Індивідуальна гонка, 15 км

1. Ханна Еберг - 41:07.2 хв
2. Анастасія Кузьміна +24.7 с (0+1+1+0)
3. Лаура Дальмаєр +41.2 с (1+0+0+0)
... 20. Юлія Джима +3:26.7 хв (1+0+1+0)
... 25. Валя Семеренко +3:46.7 хв (0+0+0+1)
... 63. Віта Семеренко +6:56.6 хв (0+3+1+1)
... 70. Анастасія Меркушина +7:34.8 хв (1+1+3+1)