RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Незважаючи на заборону: українських борців відправлять на чемпіонат Європи в Росію

Асоціація спортивної боротьби України готова відправити борців на чемпіонат Європи-2018, який пройде в російському Каспійську, незважаючи на те, що українським спортсменам заборонено брати участь в змаганнях на території РФ.

Про це повідомляється в заяві за підписом в.о. президента Асоціації спортивної боротьби України Ростислава Щокіна на офіційному сайті організації.

Рішення відновити заявку української асоціації для участі в чемпіонаті Європи було прийнято з метою "участі в континентальному чемпіонаті, для мінімізації ризиків, які чекають спортивну боротьбу України внаслідок неучасті в цьому заході, і відповідно до положень Олімпійської хартії і Всесвітньої федерації боротьби".

Відзначається, що члена жіночої та чоловічої збірних України по боротьбі буде повідомлено про вимоги і рекомендації Міністерства спорту України. Крім того, серед членів борцівських збірних буде проведено анкетування щодо готовності спортсменів взяти участь у змаганнях, а також взяти на себе персональну відповідальність за це.

Заявка для участі в чемпіонаті Європи буде складена за підсумками опитування. Спортсменам, які виконали план підготовки до змагань і звернуться із заявою про згоду представляти Україну, буде надано фінансову і організаційну допомогу.

Додамо, що чемпіонат Європи пройде з 29 квітня по 7 травня.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що Україну позбавили престижного змагання з боротьби.