RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Допінговий скандал навколо Росії: стало відомо про спробу гучного самогубства

Інформатор всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) Григорій Родченков намагався покінчити з собою в США.

Про це повідомляє RT з посиланням на віце-президента російського підрозділу міжнародного комітету захисту прав людини Олександра Іонова.

За його словами, американські спецслужби приховують цю інформацію, намагаючись перешкодити її потрапляння в пресу. Іонів заявив, що спроба самогубства сталася 19 червня. Родченков був знайдений співробітниками ФБР і при ньому в квартирі були виявлені шість упаковок сильнодіючих заспокійливих засобів і порожні пляшки з-під віскі.

На думку Іонова, у Родченкова здали нерви через тиск американців, які змушували його давати показання проти Росії.

Нагадаємо, що Родченков протягом 10 років був директором російського "Антидопінгового центру". В 2016 році він перебрався в США і розповів про існування в Росії державної допінг програми, спрямованої на завоювання медалей російськими спортсменами.

У підсумку збірна Росії була усунена від участі в Олімпіаді-2018 в Пхенчхані і лише частина з російських спортсменів зуміли прийняти в ній участь, але під нейтральним прапором. Росія, в свою чергу, всіляко спростовує свідчення Родченкова.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що президент міжнародного союзу біатлоністів регулярно приховував факти допінгових порушень з боку російських біатлоністів.