Усик зізнався, що буде робити, якщо монахи Лаври долучаться до ПЦУ

Абсолютний чемпіон світу в першій важкій вазі Олександр Усик заявив, що стане віруючим Православної церкви України, якщо в ПЦУ перейдуть монахи Києво-Печерської лаври.

Слова Усика призводить expres.online.

"Чи готовий я стати віруючим ПЦУ? Якщо монахи Києво-Печерської лаври перейдуть до єдиної Української православної церкви, то я теж це зроблю. Якщо вони вирішать бути з Російською православною церквою, то буду там, де будуть мої духовні наставники", - сказав український боксер.

"Скажу відверто: я переживаю за монахів, тих людей, які присвятили своє життя служінню Богу. Я з ними регулярно спілкуюся, черпаю від них духовну їжу. Розумію, що їх не варто втягувати у конфлікти. Не можна забороняти цим людям молитися, бо це їхня місія на Землі.

Так, я уже заявляв у ЗМІ, що захищатиму ченців Києво-Печерської лаври, якщо на них нападуть радикали. Однак надіюся, що до цього справа не дійде і що здоровий глузд переможе. Вірю, що церковні діячі та державні мужі домовляться, ніхто ніщо не забиратиме силою, монахів не виселятимуть примусово з лаври", - також зазначив Усик.

Нагадаємо, Усик є прихожанином церкви Московського патріархату.

Раніше "Апостроф" також повідомляв про те, що Усик розповів про свої поїздки на Донбас.