RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Зрадив збірну перед чемпіонатом в Москві: в ЗМІ розкритикували призначення Симчука в "Сокіл"

Користувачі соцмереж розкритикували призначення директором дитячо-юнацької школи "Сокіл" в Києві Костянтина Симчука - майстра спорту та колишнього воротаря національної збірної України з хокею.

Про це пишуть "Економічні новини".

Так, експерти вважають, що молодих спортсменів повинен навчати людей з "високими моральними засадами, а Симчук через гроші зрадив національну збірну" перед чемпіонатом світу в Москві.

"У нашій країні справи, в тому числі хокейні, повинні довірятися патріотам, а не людям, що мірять патріотизм грошовими знаками. Костянтин Симчук виявився ще тим пронозою. Він уже директор дитячо-юнацької школи "Сокіл". Як людина без моральних устоїв, може перебувати на цій посаді? Може, нам відповість мер міста Києва Віталій Кличко, в підпорядкуванні якого ДЮСШ "Сокіл"?" - сказано в матеріалі.

У статті є посилання на матеріал ЗМІ від 2007 року - "Що таке патріотизм і з чим його їдять". У ньому мова про чемпіонат світу з хокею, який проходив в Москві. Тоді за тиждень до початку чемпіонату без пояснення причин тренувальний табір в Києві покинули вісім основних кандидатів національної збірної на чолі з воротарем Костянтином Симчуком. За однією з версій, причиною такого вчинку став тиск на українських спортсменів з боку Москви, а головне - страх гравців втратити прибуткові контракти з російськими клубами.

"На них вийшли (почали дзвонити) агенти хокеїстів. У свою чергу, на них керівники російських клубів, де виступали гравці національної збірної, з вимогою не брати участь в іграх збірної України на чемпіонаті. Були чутки, що до цього доклав руку тодішній міністр спорту Росії пан Фетісов. Збірна України в 2007 р потрапила в групу разом зі збірними Росії, Фінляндії та Данії. Таке було б немислимо в Канаді, Швеції або в тій же Латвії. А у нас як би можна зрозуміти: хлопці заробляють гроші в російських клубах і з ними можуть не підписати новий контракт", - розповідає видання "Голос.юа".

Після відмови ключових кандидатів брати участь в чемпіонаті світу, національна збірна України опинилася на межі вильоту з елітного дивізіону задовго до самих матчів. У підсумку, замість досвідчених гравців, честь країни довелося відстоювати молодим воротарям Олександру Федорову і Вадиму Селіверстову, які раніше не виступали на такому високому рівні.

"Після втрати основного воротаря збірної Ігоря Карпенко під час чемпіонату (отримав травму в першому матчі з фінами і не зміг продовжити виступ) молодим воротарям Саші Федорову і Вадиму Селіверстову, які не мають досвіду виступу на такому високому рівні, було вкрай складно. Ось де був необхідний досвід і майстерність Костянтина Симчука. Але ні - честь країни не про нього", - сказано в статті.