RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Кіберспорт офіційно визнали видом спорту в Україні

У понеділок, 7 вересня, Комісія з визнання виду спорту в Україні ухвалила рішення, яким визнала кіберспорт офіційним видом спорту в Україні.

Як передає "Апостроф", про це повідомив заступник міністра у Міністерство цифрової трансформації України Олександр Борняков на власній сторінці у Facebook.

Борняков назвав це рішення історичним для України.

"Кіберспорт – це вже давно не просто "стрілялки", а фундаментальний елемент сучасної цифрової культури. Ним захоплюються близько 600 мільйонів людей, серед яких і мільйони українців", - написав заступник міністра.

За його словами, в Україні сильні кібергравці і висока культура кіберспорту, а українські команди регулярно перемагають на різноманітних турнірах по всьому світу.

"Сподіваюсь, що кіберспорт в Україні сьогодні став не тільки офіційним видом спорту, а й частиною економіки нашої країни. Адже проведення змагань, розвиток інфраструктури та розробка ігор може значно поповнювати бюджет країни та відкриватиме нові можливості та перспективи!", - наголосив Борняков, привітавши всіх причетних до події.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні збираються прийняти закон про регулювання ринку криптовалют та інших віртуальних активів, і це може статися вже до кінця 2020 року.