RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Визнали найкращим гравцем: український футболіст провів феєричний матч в Європі, відео

Український півзахисник "Мехелена" Мар'ян Швед забив два м'ячі і віддав гольову передачу в матчі 22-го туру чемпіонату Бельгії з "Васланд-Бевереном".

На 9-й хвилині матчу "Мехелен" відкрив рахунок завдяки Шведу, який віддав результативну передачу на партнера. Українець увірвався в штрафний з флангу, обіграв захисника і виклав м'яч під удар одноклубнику.

В середині першого тайму Швед відзначився вже сам, збільшивши розрив в рахунку до двох голів. Українець вийшов сам на сам і технічно перекинув м'яч через голкіпера.

У другому таймі "Васланд-Беверену" вдалося зрівняти рахунок, але Швед забив переможний гол на 92-й хвилині, точно пробивши з близької відстані.

За підсумками матчу Швед був визнаний найкращим гравцем за версією порталу Whoscored, отримавши оцінку 9,2.

Незважаючи на перемогу, "Мехелен" займає лише 10-е місце в турнірній таблиці чемпіонату Бельгії.

23-річний Швед є вихованцем львівських "Карпат". В "Мехелен" він перейшов влітку 2020 року на правах оренди з шотландського "Селтіка". У нинішньому сезоні українець провів за бельгійський клуб 10 матчів, забив три м'ячі і віддав одну гольову передачу. Швед з 2018 року викликається в збірну України. За національну команду він провів два матчі.

Раніше повідомлялося, що Швед забив красивий гол у матчі 19-го туру чемпіонату Бельгії з "Мускрон".