RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

Всі новини

Шварценнеггер відреагував на смерть легенди радянського спорту

Американський культурист, кіноактор і політик Арнольд Шварценеггер прокоментував звістку про смерть Юрія Власова - легендарного радянського олімпійського чемпіона з важкої атлетики.

"Залізний Арні" поділився сумними емоціями в своєму Twitter.

"Юрій Власов навчив усіх, що "неможливо" - це просто слово. Він став першим, хто штовхнув вагу в 200 кг. Він надихнув мене, тоді ще молодого спортсмена, в 1961 році. Завдяки Власову я не можу сказати, що зробив себе сам. Пізніше мені пощастило познайомитися з ним ближче. Мене вразило те, що він був не тільки спортсменом, а й великим мислителем. Власов говорив про поезію і політику, як професор, і прочитав більше книг, ніж підняв тягарів. Він сказав мені, що сила тіла ніщо в порівнянні з силою розуму. Він був одним з найсильніших людей в світі і вважав, що справжня сила виходить зі слів. Власов був єдиним у своєму роді. Сподіваюся, що історія його життя зможе надихнути кожного. Мені пощастило дізнатися його, і я буду дуже за ним нудьгувати. Мої думки з його сім'єю", - написав Шварценеггер.

Власов ставав олімпійським чемпіоном в 1960 році. Також він чотири рази ставав чемпіоном світу, шість разів завойовував золоті медалі чемпіонату Європи. Встановив 31 світовий рекорд.

Раніше повідомлялося, що четверо бразильських футболістів загинули в результаті авіакатастрофи.