RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Збірна України здобула фантастичну перемогу і посіла перше місце у відборі на Євро-2022

Збірна України з баскетболу розгромила команду Угорщини в заключному матчі відбірного турніру чемпіонату Європи 2022 року. Поєдинок відбувся в Києві у "Палаці спорту".

Україні необхідно було домогтися перемоги з різницею в 25 очок, щоб посісти перше місце в групі. Українцям вдалося навіть перевиконати завдання, розгромивши суперника з різницею "+34".

На початку матчу перевагою володіли угорці, які в середині першої чверті пішли у відрив "+8". Втім, в кінцівці першої чверті українцям вдалося перехопити ініціативу і ігровий відрізок закінчився з різницею в чотири очки на користь збірної України. У другій десятихвилинці наша збірна нарощувала відрив і до великої перерви відірвалася на 18 очок. До середини третьої чверті українці досягли потрібної різниці в рахунку, але продовжували нарощувати відрив, який в підсумку досяг 32 очок. На початку четвертої чверті українці пішли у відрив на "+38", але угорцям в результаті вдалося лише зовсім трохи підкоригувати різницю в рахунку.

Угорщина - Україна - 63:97 (20:24, 14:26, 11:27, 18:20)

Україна, Словенія та Угорщина здобули по чотири перемоги при двох поразках, але українці посіли перше місце за різницею очок в матчах між трьома командами. Останнє місце в групі посіла Австрія, яка програла всі матчі.

Фінальний турнір чемпіонату Європи відбудеться з 1 вересня по 18 вересня 2022 року.

Раніше повідомлялося, що українські клуби дізналися суперників в плей-офф Кубка Європи.